Tom Onincx

Hey, ik ben Tom Onincx, geboren op 18 juli 1983, woonachtig te Hoogstraten en carrossier van beroep.  In 2007 ben ik getrouwd met Martine Mertens.

Ik vis voornamelijk één nachtje in het weekend en zoek elk jaar een nieuwe uitdaging. In de komende jaren zou ik graag ook meer buitenlandse sessies draaien.  Ik ben graag in goed gezelschap want vissen is voor mij ook genieten van het leven en de natuur.    

Ik ben zoals de meeste als klein kereltje door mijn bompa meegenomen naar de waterkant om met de vaste hengel op witvis en baars te vissen.  Later kreeg ik mijn eerste werphengel om op snoekenjacht te gaan, maar dat was niet echt mijn ding.  De hengel werd al snel omgebouwd voor het vissen met de korst en de eerste karpers werden gevangen.  Rond die tijd ben ik fanatiek met BMX begonnen, vervolgens kwam het uitgaansleven, waardoor ik niet meer met vissen bezig was... tot ik Martine leerde kennen en we op een dag niet wisten wat te doen...  Ik heb mijn kameraad Hans ooit vergezeld tijdens het nachtvissen op karper, dat zag er wel leuk uit en het volgend weekend stonden we bij de lokale hengelsportzaak om een set-up voor het karpervissen aan te schaffen.  We visten op het putje waar ik eerder met Hans was geweest.  1 jaar later, in 2004, viste ik voor het eerst af en toe een nachtje en in 2005 had het karpervirus zich voor goed vastgebeten in mijn hele lijf.  Ik voelde de drang om een grote karper aan de haak te slaan, om een vis te vangen die nog niet eerder op het droge was geweest, een vis die totaal onbekend was voor al die lokale vissers uit mijn buurt.  Ik wilde niet in de rij gaan zitten om de zoveelste te zijn die de bekende topvis maar weer eens heeft gevangen.  

In de zomer van 2005 kwam ik Ronny Geens tegen, die mij een zak boilies gaf om te testen.  Wat ik toen meemaakte was met geen woorden te beschrijven.  De anderen hun vangsten vielen volledig stil op mijn thuiswatertje maar wij hadden er totaal geen moeite mee, 15 vissen per sessie was niet abnormaal en ook de topvissen kwamen vaak de kant op.  Ik was er klaar voor en trok richting het mysterieuze Albertkanaal.  Telkens ik naar het Albertkanaal kwam verwelkomde het mij en gaf zijn mooiste schatten prijs.  In 2006 ving ik mijn eerste 40er en maakte ik een top jaar mee.  De visbol met Robin Red van Ronny sloeg overal als een bom in.  Ik ving dat jaar drie 40ers op het Albertkanaal, één 40er op het V-kanaal en de topspiegel op een dressuurwatertje in de buurt, ook op 21.5 kg.  Verder ving ik nog 14 vissen boven de 15 kg waaronder een 19 kg schub van het Albertkanaal en een 19.1 kg schub van het Kempisch kanaal tussen 7 en 8.  Het leek allemaal heel simpel.  In de jaren die volgden bleef ik trouw aan de boilies van Ronny die zich echt wel bewezen hebben voor mij.  De vangsten blijven komen en ik heb zelden het gevoel gehad dat ik moet onderdoen voor iemand anders tijdens de periode dat ik er zelf vis.  Ook dit jaar mocht ik mijn pb scherper stellen met een zeer gewilde spiegel van 26 kg. 

Nu  Ronny gestart is met Carpelicious ben ik blij dat ik het team mag versterken.    

Tom.